Det går att utveckla ledningsgrupper!

Av Torbjörn Svensson 2019-09-26

Vi hade den stora glädjen att ha Henning Bang, professor i psykologi vid Oslo universitet, på besök i Stockholm torsdagen …

Vi hade den stora glädjen att ha Henning Bang, professor i psykologi vid Oslo universitet, på besök i Stockholm torsdagen den 19 september. Provins fems konsulter Stina Martvall och Kai Wiklund ledde tillsammans med honom en heldag kring frågan vad som skapar effektivitet i ledningsgrupper. 37 deltagare med blandade erfarenheter deltog i vår workshop och vi fick tillsammans en unik möjlighet att utveckla vår förståelse för ledningsgrupper.

Forskning på ledningsgrupper

Henning har under lång tid intresserat sig för just ledningsgruppers sätt att fungera och hur effektiviteten av deras arbete kan ökas. Han har lett forskning i olika projekt och sammanställt den forskning som gjorts runt om i världen under de senaste 50 åren. Det är förresten en intressant aspekt, att idén om ledningsgrupper uppstod först då under 70-talet och att chefer innan denna tidpunkt ledde sin organisation med stöd av enskilda samtal med de ansvariga cheferna.

Hennings forskning har resulterat i en modell, EFFECT-modellen, som beskriver 26 olika variabler som har visat sig ha reell påverkan på en ledningsgrupps effektivitet. Det handlar om olika förutsättningar för gruppens arbete, hur gruppen förmår att arbeta tillsammans och vilka resultat gruppen bör sikta på. Modellen lyfter också fram viktiga relationella tillstånd som är resultatet av andra aktiviteter och som en grupp bara kan utveckla genom att arbeta tillsammans, så som psykologisk trygghet och laganda. Ett gott och effektivt ledningsgruppsarbete ska utveckla den enskilda medlemmen, ledningsgruppen som helhet liksom hela organisationen.

Fem fallgropar för ledningsgrupper

Dagen blev en spännande blandning av korta teoretiska inspel, möjlighet att relatera till sin egen ledningsgrupp och utbyta olika erfarenheter i dialog med andra deltagare.

Henning gick igenom de fem klassiska ”fallgroparna”, som han ser är vanligt förekommande i sitt arbete som konsult när han arbetar med att hjälpa ledningsgrupper att utvecklas. Det möjliggjorde för deltagarna att komma hem med handgripliga idéer om vad den egna ledningsgruppen kan göra för utvecklas.

Ledningsgrupper har en stark roll i vårt sätt att leda verksamheter i Sverige idag. Det är inte alltid de fungerar bra, men när de är effektiva så skapar de goda förutsättningar för att en organisation fungerar ännu bättre.

 

Vill du läsa mer om ledningsgruppers utmaningar vill vi tipsa om detta whitepaper.

DelaTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *